IMG-LOGO

Anton Corbijn


Anton Corbijn (1955) is een Nederlandse fotograaf, regisseur en producent van muziekvideo’s. Anton Corbijn was verslingerd aan muziek maar te verlegen om zelf in een band te spelen. Daarom begon hij met het fotograferen van lokale bands en bouwde hij een donkere kamer om z’n foto’s te ontwikkelen. Als 20-jarige maakte hij veel foto’s van Herman Brood & His Wild Romance en hierdoor kreeg hij wat bekendheid waardoor hij meer muzikanten en bands kon fotograferen, in de eerste jaren vooral met zijn kenmerkende grofkorrelige zwartwitportretten. In de jaren daarna verlegde Anton Corbijn regelmatig zijn grenzen, hij experimenteerde met technieken en kleuren en ook fotografeerde hij naast muzikanten een grote schare aan modellen, politici, kunstenaars en andere bekende personen. Zo fotografeerde Anton Corbijn onder andere U2, Rolling Stones, Nelson Mandela, Koningin Beatrix, Kate Moss, REM, Marlene Dumas, Nirvana, Lucian Freud, Clint Eastwood, Noami Campbell en Depeche Mode. Ook regisseerde en filmde Anton Corbijn verschillende videoclips en concerten en na verloop van tijd begon hij met het regisseren van films. De eerste film van Anton Corbijn was Control, daarna regisseerde hij onder andere The American met George Clooney en A Most Wanted Man met Seymour Hoffman. Op kunst- en fotografieveilingen kom je af en toe iets van Anton Corbijn tegen, vooral de foto’s van bekende bands maar ook affiches of de door hem ontworpen kinderpostzegels van 2013.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Anton Corbijn in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Anton Corbijn in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Anton Corbijn nu in veiling


Hieronder zie je alle Anton Corbijn kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Anton Corbijn items


Hier zie je Anton Corbijn kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences