IMG-LOGO

Anton Heyboer


Anton Heyboer (1924–2005) wordt geboren op een Indonesisch eiland maar al snel na zijn geboorte verhuist de familie naar Nederland, naar Haarlem. Vanwege het werk van zijn vader als werktuigbouwkundig ingenieur verhuisde de familie een aantal maal in binnen- en buitenland en tijdens de Tweede Wereldoorlog woonden ze weer in Haarlem. Anton studeerde ook voor werktuigbouwkundige maar nadat hij door de Duitsers was opgepakt om te werken als dwangarbeider was hij steeds meer met kunst bezig. Voor winkels maakte hij reclameborden en was hij steeds meer met schilderen, tekenen en etsen bezig, zo trok hij samen met Jan Kagie een paar maanden door Frankrijk.

Rond 1960 werd Anton Heyboer internationaal bekend als kunstenaar en daarnaast werd hij in Nederland bekend vanwege zijn levensstijl. Hij kocht namelijk een koeienstal in Den Ilp en woonde daar met drie en uiteindelijk met vijf vrouwen waarvan er eentje zelfstandig woonde in een huisje aan de overkant van de weg. Anton zelf maakte in groot tempo veel kunstwerken en zijn vrouwen of ook wel de “Bruiden van Anton Heyboer” verkochten deze.

Het werk van Anton Heyboer is regelmatig in exposities te zien geweest en verkocht, op kunst- en antiekveilingen kom je nu dan ook regelmatig een werk van Anton Heyboer tegen, vooral de kleurrijke werken waar 'de Oervogel' of vrouwen op voorkomen zijn veel gemaakt.
- advertisement -

Anton Heyboer nu in veiling


Hieronder zie je alle Anton Heyboer kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Anton Heyboer items


Hier zie je Anton Heyboer kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences