IMG-LOGO

Anton Pieck


De Nederlandse kunstenaar Anton Pieck (1895-1987) was al vroeg aan het tekenen, net zoals zijn tweelingbroer Henri Pieck. Ze volgden een avondcursus tekenen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en haalden hun onderwijsaktes tekenen. In tegenstelling tot zijn broer mocht Anton Pieck niet verder kunst studeren en werd tekenleraar aan tekeninstituut Bik en Vaandrager. Zijn werk als leraar zorgde er voor dat hij kennis maakte met Herman Heuff die hem leerde etsen. In de jaren daarna etste Anton Pieck steeds meer en dankzij zijn vriendschap met Henri Daalhoff maakte hij meer sprookjesachtige werken. Anton Pieck begon met het maken van illustraties voor boeken, kalenders, geboortekaartjes, boekbanden en ex libris. In 1951 kreeg hij het voorstel om een sprookjespark te ontwerpen en in 1952 opende de Efteling waar Anton Pieck tot 1975 hoofdontwerper was en daarna tot aan zijn overlijden nog advies gaf. Er zijn veel liefhebbers van de werken van Anton Pieck en op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig iets van hem tegen. Prenten en boekillustraties zijn over het algemeen goed betaalbaar, tekeningen, etsen en houtsneden kunnen honderden euro’s opbrengen en bijzondere werken kunnen voor duizenden euro’s worden geveild.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Anton Pieck in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Anton Pieck in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Anton Pieck nu in veiling


Hieronder zie je alle Anton Pieck kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Anton Pieck items


Hier zie je Anton Pieck kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences