Er zijn nu 18977 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Art Deco


De periode waarin de kunststroming Art Deco in allerlei aspecten van architectuur, toegepaste kunst en mode zichtbaar was liep globaal van 1920 tot 1939. De stroming bestaat eigenlijk uit verschillende internationale stijlen die op elkaar lijken en soms ook overlappen met bijvoorbeeld de Art Nouveau. De term Art Deco zelf werd pas jaren later gebruikt, vanaf de jaren 1970. Waar Art Nouveau meer vloeiende op de natuur geïnspireerde lijnen gebruikten, staat Art Deco bekend vanwege de geometrische vormen en het gebruik van exclusieve materialen. Art Deco was luxe en maakte gebruik van strakke lijnen waardoor het een moderne uitstraling kreeg maar mocht wel voorzien zijn van overdadige kleuren en versieringen. De stijl kwam terug in de architectuur en veel Amerikaanse gebouwen uit die tijd zijn echt Art Deco te noemen. In Nederland vallen veel gebouwen van de Amsterdamse School onder de Art Deco noemer. Verder zie je Art Deco terug in eigenlijk alle kunstvormen en voorwerpen van die tijd, bijvoorbeeld in glas en keramiek serviesgoed, klokken en lampen, sculpturen en wandborden, meubel, sieraden en horloges, tapijten en nog veel meer. Omdat Art Deco zo verwoven was met allerlei productie is het terug te vinden in veel verzamelingen. Zo heb je Art Deco plateel van Nederlandse plateelbakkerijen, een glazen vaas van Val Saint Lambert, een bestekset van Wiskemann of een Art Deco lamp van Lalique. Op kunst- en antiekveilingen kom je vaak Art Deco tegen en voor zeldzame items die aan alle aspecten van de stijl voldoen worden door verzamelaars en handelaren soms hoge bedragen geboden. Ook is er in de latere jaren veel in de Art Deco stijl gemaakt, dit kom je ook regelmatig tegen op de veiling.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Art Deco in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Art Deco in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Art Deco nu in veiling


Hieronder zie je alle Art Deco kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Art Deco items


Hier zie je Art Deco kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.