IMG-LOGO

Dirk Filarski


De Nederlandse kunstschilder Dirk Filarski (1885-1964) studeerde aan Quellines en de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Tijdens zijn studie raakte hij bevriend met kunstenaars als Matthieu Wiegman, Arnout Colnot, Tjerk Bottema en Germ de Jong. Dirk Filarski schilderde vooral landschappen en bosgezichten, in Nederland in en om Renkum, Bergen, Staphorst en Giethoorn. Hij reisde ook veel – onder andere met Matthieu Wiegman - en verhuisde regelmatig en maakte ook schilderijen in onder andere Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië. Al redelijk aan het begin van zijn loopbaan als kunstschilder waren er verzamelaars die de werken van Dirk Filarski kochten, dit zorgde er voor dat hij kon reizen en ook als één van de eerste kunstenaars in Bergen kon gaan wonen. Het werk van Dirk Filarski wordt dan ook gerekend onder de Bergense School. In de latere jaren maakte Dirk Filarski ook gouaches; nog steeds landschappen maar ook stillevens en stadsgezichten. Dirk Filarski nam veel deel aan tentoonstellingen en zijn werken zijn opgenomen in de collecties van verschillende musea en verzamelaars. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe een werk van Dirk Filarski tegen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Dirk Filarski in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Dirk Filarski in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Dirk Filarski nu in veiling


Hieronder zie je alle Dirk Filarski kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Dirk Filarski items


Hier zie je Dirk Filarski kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences