IMG-LOGO

Floris Meydam


Wanneer Floris Meydam (1919-2011) in 1935 als 16-jarige in dienst treedt bij Glasfabriek Leerdam begint hij als assistent op de reclameafdeling. Naast zijn dagelijkse werk volgt hij een avondopleiding voor Kunstindustrieel Onderwijs en de decoratiecursus aan de Glasschool van Glasfabriek Leerdam waar hij komt te werken als assistent ontwerper. Dankzij zijn talent wordt hij leraar aan de eigen school van de fabriek en worden zijn eerste ontwerpen uitgebracht.

In 1949 neemt Floris Meydam de plaats in van Andries Copier als hoofdontwerper van Glasfabriek Leerdam. Hij ontwerpt diverse glazen ramen en panelen voor bedrijfspanden en openbare ruimtes en ontwerpt populaire glasserviezen zoals Folium, Forest en Bouquet. Daarnaast ontwerpt hij allerlei glazen verpakkingen waaronder een Calvé sausflesje, een jampot voor De Betuwe en een likeurfles voor Coubergh. Naast de serviezen en andere ontwerpen maakt Floris Meydam ook unica en objecten die in beperkte oplage worden uitgegeven. Naast werk voor Glasfabriek Leerdam ontwerpt hij ook een aantal serviezen en bloemenvazen voor keramiekfabrieken als Flora, De Porceleyne Fles, Goedewaagen, Fris en Regina. Op 70-jarige leeftijd werkt Floris Meydam als zelfstandig kunstenaar waarbij hij samenwerkt met verschillende andere glaskunstenaars. Veel van zijn werken worden tentoongesteld in galeries en musea.

Dankzij zijn zoektocht naar perfecte vormgeving, functie en kleur heeft Floris Meydam veel mooi glaswerk nagelaten, in de vorm van unica, serica en bijzondere objecten. Bij verzamelaars is het werk van hem dan ook geliefd en op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig werk van Floris Meydam tegen.
- advertisement -

Floris Meydam nu in veiling


Hieronder zie je alle Floris Meydam kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Floris Meydam items


Hier zie je Floris Meydam kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences