Er zijn nu 2654 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Friese schilders


Friesland heeft nooit een hogere kunstopleiding gehad en voor veel mensen in Friesland waren schilderijen te duur. Veel Friese schilders die aan een kunstacademie in de rest van Nederland studeerden keerden dan ook niet terug. Friese schilders die wel bleven konden vaak niet volledig van hun schilderkunst leven en hadden er ander werk naast, bijvoorbeeld als leraar of als huisschilder. Onderwerpen van de Friese schilders waren vaak het Friese landschap, stads- en dorpsgezichten, de Waddenzee en het boerenleven. Bekende Friese schilders zijn onder andere:

Abe Gerlsma
Andries van der Sloot
Bouke van der Sloot
Bonne Dijkstra
Broer de Boer
Cor Reisma
Henk Krist
Ids Wiersma
Jan Kooistra
Jan Murk de Vries
Jan Planting
Jan Stroosma
Johan Hemkes
Johannes Elsinga
Jopie Huisman
Nicolaas Huppes
Piet Hanja
Tjerk Wielinga
Simon Kamminga
Wim van der Veer
Ype Wenning

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van één of meerdere Friese schilders in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm een naam in van de schilder waar je naar op zoek bent. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Friese schilders nu in veiling


Hieronder zie je alle Friese schilders kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Friese schilders items


Hier zie je Friese schilders kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.