Er zijn nu 28405 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Gouden oorbellen


Oorbellen worden al duizenden jaren gedragen en ook in de historie ging het vaak om gouden oorbellen. In het verleden werden gouden oorbellen zowel door mannen als vrouwen gedragen, bij de mannen ging het bijvoorbeeld om soldaten en zeelui. Ook tijdens de Engelse Renaissance rond 1600 werden gouden oorbellen door rijke mannen gedragen. In de jaren 1950 werden oorbellen vooral door dames gedragen en zag je steeds minder gouden oorbellen bij mannen. Ook nu zie je het dragen van gouden oorbellen vooral bij vrouwen en kunnen mannen ook prima oorbellen dragen. Op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig gouden oorbellen tegen - bijvoorbeeld in de categorie Vintage sieraden - en deze zijn vaak een stuk goedkoper dan wat je er bij een juwelier voor moet betalen. De veilingopbrengst van gouden oorbellen is over het algemeen afhankelijk van het goudgehalte en het gewicht.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er Gouden oorbellen in veiling komen? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Gouden oorbellen in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Gouden oorbellen nu in veiling


Hieronder zie je alle Gouden oorbellen kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Gouden oorbellen items


Hier zie je Gouden oorbellen kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.