Er zijn nu 18977 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Henri Breetvelt


De Nederlandse plateelschilder Henri Breetvelt (1864-1923) studeerde aan de Polytechnische School in Delft en kreeg hier onder andere les van Adolf le Comte. Via hem kwam Henri Breetvelt aan werk bij De Porceleyne Fles waar hij vooral sieraardewerk en tegeltableaus beschilderde met oude meesters en schilderijen van de schilders van de Haagse School. In die tijd kreeg Henri Breetvelt bekendheid als plateelschilder. Vanaf 1900 werkte hij een paar jaar voor Plateelbakkerij Zuid-Holland en vervolgens voor Société Céramique. In 1906 was Henri Breetvelt betrokken bij de oprichting van Porceleinfabriek de Kroon in Noordwijk, helaas ging na een paar jaar deze fabriek failliet. Henri Breetvelt werkte daarna aan ontwerpen voor plateelbeschilderingen en trad later nogmaals in dienst van Plateelbakkerij Zuid-Holland, hij volgde hier Theo Colenbrander op en werkte er tot aan zijn dood. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe tegeltableaus, vazen of schalen van Henri Breetvelt tegen welke uitgevoerd zijn bij één van de genoemde fabrieken.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Henri Breetvelt in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Henri Breetvelt of alleen Breetvelt in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Henri Breetvelt nu in veiling


Hieronder zie je alle Henri Breetvelt kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Henri Breetvelt items


Hier zie je Henri Breetvelt kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.