IMG-LOGO

Jan Cremer


Jan Cremer (1940) staat internationaal vooral bekend vanwege zijn provocerende boeken waarin hij schrijft over zijn erotische en andere avonturen maar ruim voordat zijn eerste boek in 1964 uitkomt schildert hij al. Hij studeert kort aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem en richt zich op 18-jarige leeftijd op het schilderen in zijn eigen stijl; het Peinture Barbarisme waarbij hij zijn doeken woest beschildert of zoals hij zelf aangeeft ‘Ik sodemieter verf op een doek’. Wanneer hij op een tentoonstelling in de Haagse Salon aan een werk van hem een prijskaartje van een miljoen gulden hangt is de kunstwereld hier niet over te spreken. Wanneer zijn op zijn eigen leven gebaseerde boek ‘Ik Jan Cremer’ uitkomt is niet alleen de literaire wereld geschokt, ook veel mensen staan versteld van de beschrijvingen in het boek. Er worden kamervragen over gesteld en mede dankzij de publiciteit van Jan Cremer zelf worden er in het eerste jaar al zo’n 150.000 boeken verkocht. In de jaren daarna worden er in totaal bijna 1 miljoen exemplaren verkocht, ook komen er buitenlandse vertalingen.

Op dat moment wordt Jan Cremer gezien als enfant terrible van zowel de kunst als de literatuur maar wanneer in de volgende jaren er meer vrijheid in doen en denken komt, wordt Jan Cremer langzamerhand ook meer geaccepteerd als kunstenaar en worden zijn schilderijen opgenomen in tentoonstellingen en collecties van musea en verzamelaars. Veel van de werken van Jan Cremer verschijnen ook als genummerde litho of andere druk en deze kom je met regelmaat tegen op kunstveilingen. Originele werken zijn wat zeldzamer maar nog wel te vinden.
- advertisement -

Jan Cremer nu in veiling


Hieronder zie je alle Jan Cremer kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Jan Cremer items


Hier zie je Jan Cremer kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences