Er zijn nu 28405 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Jopie Huisman


De Friese kunstenaar Jopie Huisman (1922-2000) begon op jonge leeftijd al met tekenen en leerde voor huisschilder aan de ambachtsschool in Sneek. Jopie Huisman werkte voor een paar pottenbakkerijen als plateelschilder en begon in 1951 samen met Jan Welles een eigen aardewerkfabriekje. Dit ging echter niet goed waarna Jopie Huisman in metalen en lompen ging handelen. Ook ging Jopie Huisman schilderen waarbij hij veelal lompen afbeeldde, hiermee groeit hij uit tot één van de bekendste Friese schilders. Deze werken waren al snel zo geliefd dat in 1986 het Jopie Huisman Museum werd opgericht. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe een werk van Jopie Huisman tegen, meestal gaat dit om reproducties van zijn werken maar een enkele keer een origineel. Zo veilde Veilinghuis Ald Fryslân een tekening van hem voor bijna 30.000 euro. Genummerd en gesigneerd grafisch werk van Jopie Huisman wordt regelmatig ook voor honderden euro’s geveild.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Jopie Huisman in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Jopie Huisman in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Jopie Huisman nu in veiling


Hieronder zie je alle Jopie Huisman kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Jopie Huisman items


Hier zie je Jopie Huisman kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.