IMG-LOGO

Matthieu Wiegman


De Nederlandse kunstschilder Matthieu Wiegman (1886-1971) studeerde aan de Ambachtsschool in Alkmaar en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Een paar jaar na zijn studie ging hij in het kunstenaarsdorp Bergen wonen en wordt hierdoor gezien als een belangrijk figuur binnen de Bergense School, samen met zijn vrienden Arnout Colnot en Leo Gestel. Later kwam zijn jongere broer Piet Wiegman ook in de buurt van Bergen wonen. Matthieu Wiegman reisde ook veel en werkte ook in het buitenland, onder andere in Frankrijk en Italië. Matthieu Wiegman schilderde onder andere religieuze voorstellingen, stillevens, portretten en landschappen en zijn werken zijn over het algemeen kleurrijker dan die van de andere kunstenaars van de Bergense School. Later ging Matthieu Wiegman nog fellere kleuren gebruiken. Matthieu Wiegman schilderde vooral en maakte daarnaast nog aquarellen, affiches, boekbanden en ontwierp ook glas-in-lood. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe schilderijen van Matthieu Wiegman tegen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Matthieu Wiegman in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Matthieu Wiegman in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Matthieu Wiegman nu in veiling


Hieronder zie je alle Matthieu Wiegman kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Matthieu Wiegman items


Hier zie je Matthieu Wiegman kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences