IMG-LOGO

Plateelbakkerij Rozenburg


Plateelbakkerij Rozenburg uit Den Haag werd in 1883 opgericht door een Duitse oud-militair en zakenman. De oprichter had daarvoor kort gewerkt bij de Porceleyne Fles. Nadat Theo Colenbrander bij Plateelbakkerij Rozenburg kwam werken en de firma overging naar decoraties met vogels, bloemen en vissen op wit eierschaalporselein ging het steeds beter met de fabriek. Ook de tegeltableaus naar schilderijen van de Haagse School waren populair. Een deel van de siervazen en serviezen van Plateelbakkerij Rozenburg werd ontworpen door de directeur Jurriaan Kok en door goede plateelschilders uitgevoerd. Onder andere Sam Schellink, Jacob ’t Hart, Kees Koppenol, Jacob van Rossum, Aris Knikker, Jan Toorop, Willem Hartgring, Roelof Sterken, Theo van Hoytema, Willem de Zwart, Chris Lanooy, Theo Verstraaten en Daniël Harkink waren korte of lange tijd of op projectbasis werkzaam als plateelschilder of ontwerper voor Plateelbakkerij Rozenburg. De firma draait een aantal jaar erg goed maar wanneer directeur Jurriaan Kok in 1913 stopt om wethouder te worden gaat Plateelbakkerij Rozenburg snel minder. In 1916 worden er al onderdelen afgestoten en in 1917 staakt de productie. Op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig aardewerk van Plateelbakkerij Rozenburg tegen. Het aantal verzamelaars is misschien wat teruggelopen maar vooral de bijzondere items brengen nog regelmatig duizenden euro’s op. Gewone vazen en het eierschaal porselein brengen vaak boven de 100 euro op en regelmatig enkele honderden euro’s.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Plateelbakkerij Rozenburg in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Rozenburg in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Plateelbakkerij Rozenburg nu in veiling


Hieronder zie je alle Plateelbakkerij Rozenburg kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Plateelbakkerij Rozenburg items


Hier zie je Plateelbakkerij Rozenburg kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences