IMG-LOGO

Sam Schellink


De Nederlandse kunstenaar Sam Schellink (1876-1958) is bij verzamelaars vooral bekend als plateelschilder maar daarnaast was hij ook een veelzijdig kunstenaar. Naast het schilderen van plateel voor verschillende bekende aardewerkfabrieken schilderden en tekende hij, maakte etsen en aquarellen en was kunsthandelaar. Hij was autodidact en begon op 16-jarige leeftijd te werken voor Plateelbakkerij Rozenburg. Hier was hij leerling-schilder maar kom op tot bekende plateelschilder. Vooral op het bekende eierschaalporselein heeft hij veel van zijn ontwerpen uitgevoerd. De decors van Sam Schellink waren onder andere vogels, bloemen en landschappen. Toen Rozenburg in 1914 failliet ging schilderde Sam Schellink door in het hetzelfde genre. Vanaf 1918 werkte Sam Schellink voor plateelbakkerij Amphora in Oegstgeest en later nog bij Goedewaagen in Gouda. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werk van Sam Schellink tegen, bijvoorbeeld een door hem geschilderd of ontworpen decor of een schilderij of aquarel. Er zijn veel liefhebbers van het werk van Sam Schellink waardoor een simpele vaas of schoteltje al snel honderden euro’s kan opbrengen en voor bijzondere items vaak duizenden euro’s worden geboden.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Sam Schellink in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Sam Schellink in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Sam Schellink nu in veiling


Hieronder zie je alle Sam Schellink kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Sam Schellink items


Hier zie je Sam Schellink kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences