IMG-LOGO

S谩rika G贸th


De kunstenares S谩rika G贸th (1900-1992) werd in Hongarije geboren en toen ze met haar familie aan de Belgische kust op vakantie was begon de Eerste Wereldoorlog. De familie ging toen in Zeeland wonen, eerst in Domburg en vervolgens in Veere. Hier kreeg S谩rika G贸th schilderslessen van Jo Koster en advies van Jan Toorop waarna ze aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag studeerde. Na haar studie gaf S谩rika G贸th ook les en woonde en werkte ze vooral in Amsterdam en Veere. Ze schilderde vooral kinderportretten en stillevens en daarnaast ook gewone portretten, dieren, tuingezichten, stadsgezichten en soms abstract aandoende werken. Ook maakte S谩rika G贸th etsen, illustraties en collages en had ze een antiquariaat. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werk van S谩rika G贸th tegen en collages en tekeningen kunnen honderden euro鈥檚 opbrengen terwijl de mooiere schilderijen voor duizenden euro鈥檚 geveild worden.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van S谩rika G贸th in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm S谩rika G贸th in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

S谩rika G贸th nu in veiling


Hieronder zie je alle S谩rika G贸th kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde S谩rika G贸th items


Hier zie je S谩rika G贸th kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences