IMG-LOGO

Scailmont


De Belgische glasfabriek Scailmont of ook wel Verreries de Scailmont werd opgericht in 1901 en maakte sierlijk persglas. In 1924 kwam Henri Heemskerk in dienst als hoofdontwerper van Scailmont, hij werkte tot 1951 voor de glasfabriek en heeft veel ontworpen. Daarnaast werkten ook andere ontwerpers freelance of in dienst voor Scailmont waaronder Charles Catteau, Robert Hoffman en Henri Martin. Scailmont maakte veel mooi glaswerk in zowel de Art Nouveau en Art Deco stijl en fuseerde in 1976 met Durobor om onder de naam Hainaut verder te gaan. Op kunst- en antiekveilingen kom je redelijk vaak Scailmont glaswerk tegen en de veilingopbrengsten lopen uiteen. Eenvoudige persglazen items kom je nog wel eens onder de 50 euro tegen en in de prijsrange van 50 tot 100 euro is er aardig wat te vinden. Voor mooie en zeldzame werken kunnen honderden euro’s worden geboden.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Scailmont in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoektermen Scailmont in en ook Hainaut wanneer je van nieuwere items een melding wilt ontvangen. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Scailmont nu in veiling


Hieronder zie je alle Scailmont kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Scailmont items


Hier zie je Scailmont kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences