Er zijn nu 18977 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Swarovski


Het Oostenrijkse kristalbedrijf Swarovski is in 1895 opgericht door Daniel Swarovski. Zijn vader heeft een kleine glasfabriek en Daniel ontwikkelt een elektrische snijmachine waarmee hij glazen sieraden kan snijden. Zijn idee is om glas zo te bewerken dat het op diamant lijkt en toch voor iedereen betaalbaar is. Later worden de polijstmachines ook gebruikt om lenzen te maken voor verrekijkers en telescopen, vooral in de Tweede Wereldoorlog is dit een grote afzetmarkt voor Swarovski, ze gaan in die tijd van 500 naar 1200 werknemers. Na de oorlog wordt gerapporteerd dat Swarovski erg sterke banden had met het nazi-regime, Swarvoski zelf geeft aan dat ze hun politieke connecties hebben gebruikt om het bedrijf tijdens de oorlog te laten overleven. Swarovski gaat naast de optische instrumenten verder met het maken van luxe kristallen producten, naast sieraden ook glazen sculpturen, vazen en andere sierproducten en kroonluchters. De Swarovski kristallen worden ook gebruikt om allerlei producten op te sieren. Swarovski werkt vaak samen met designers om de sieraden en andere luxe producten te ontwerpen, dit zijn bijvoorbeeld Viktor & Rolf, Jean Paul Gaultier, Zaha Hadid en Karl Lagerfeld. Een bekende ontwerper die bij Swarovski werkte was Adi Stocker. Op kunst- en designveilingen kom je regelmatig iets van Swarovski kristal tegen, bijvoorbeeld een mooi sculptuur van een dier, een halsketting of ring of een mooie siervaas.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Swarovski in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Swarovski in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Swarovski nu in veiling


Hieronder zie je alle Swarovski kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Swarovski items


Hier zie je Swarovski kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.