IMG-LOGO

Vallauris


Vallauris keramiek is genoemd naar de Franse plaats Vallauris en kan gemaakt zijn door verschillende fabrieken en kunstenaars die daar wonen of werken. Dankzij de klei in de buurt is Vallauris al sinds de Romeinse tijd een echte pottenbakkers stad waar vooral gebruiksaardewerk voor de keuken en eetkamer wordt gemaakt. Wanneer in 1873 er een spoorlijn langs de stad komt breidt het aantal pottenbakkerijen zich snel uit. Eén van de belangrijke spelers in de ontwikkeling van het Vallauris aardewerk is pottenbakker Clément Massier, hij experimenteert met verschillende glazuren en technieken en zorgt dat het familiebedrijf groeit en verschillende siervolle vazen en kannen maakt. Na de Tweede Wereldoorlog komen veel kunstenaars naar Vallauris om met gelijkgestemden te werken, onder andere Pablo Picasso komt naar Vallauris om te experimenteren in de Madoura pottenbakkerij. Vanaf die tijd wordt het Vallauris aardewerk weer erg populair en veel toeristen trekken naar de stad en kopen hier keramiek, dit blijft tot 1980 zo doorgaan. Bekende Vallauris keramisten zijn onder andere Hubert Pernin, Jérôme Massier, Jean Austruy, Jean Gerbino, Robert Picault en Roger Capron. Op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig Vallauris keramiek tegen, soms gemaakt door een bekende kunstenaar, soms met alleen de aanduiding Vallauris.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Vallauris in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Vallauris in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Vallauris nu in veiling


Hieronder zie je alle Vallauris kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Vallauris items


Hier zie je Vallauris kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences