Er zijn nu 2654 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Venini


De firma Venini ontstaat in 1921 wanneer de advocaat Paulo Venini samen met een antiquair een glasfabriek begint waar de glaskunstenaar Vittorio Zecchin meteen inspringt als artistiek directeur. De vernieuwende ontwerpen van Zecchin worden gecombineerd met de eeuwenoude technieken uit Murano en slaan goed aan, verschillende prijzen worden gewonnen en de fabriek mag het glaswerk voor de Italiaanse ambassades gaan leveren. Ondanks het succes besluiten de oprichters van de fabriek in 1925 uit elkaar te gaan, Paolo Venini gaat dan samen met Napoleone Martinuzzi – ontwerper en directeur van het Murano glas museum - verder. Martinuzzi maakt een aantal baanbrekende ontwerpen en experimenteert met nieuwe technieken, hij is onder andere uitvinder van het Pulegoso glas waar duizenden luchtbelletjes het glaswerk een sponsachtig uiterlijk geven.

Nadat Martinuzzi in 1932 vertrekt bij de fabriek wordt er met verschillende ontwerpers en architecten gewerkt om nieuw glaswerk te ontwikkelen, onder andere voor grote projecten. Bekende ontwerpers en kunstenaars waar Venini in de jaren daarna mee werkt zijn Carlo Scarpa, Tommaso Buzzi, Tyra Lundgren, Gio Ponti, Fulvio Bianconi, Riccardo Licata, Lyn Tissot, Massimo Vignelli, Tobia Scarpa, Toni Zuccheri, Richard Marquis, Alessandro Mendini, Timo Sarpaneva, Cini Boeri, Gianni Versace, Tadao Ando, Ron Arad en Tapio Wirkkala.

Ook Paolo Venini zelf maakt ontwerpen voor het glaswerk en de decoraties en na zijn overlijden in 1959 blijft de glasblazerij bestaan, er zijn een aantal overnames en het doel blijft steeds om modern glaswerk te maken waarbij oude en nieuwe technieken worden gecombineerd. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe glaswerk van Venini tegen en het is geliefd bij verzamelaars en musea. Bijzondere unica van Carlo Scarpa brengen duizenden, soms tienduizenden en incidenteel honderdduizenden euro’s op.
- advertisement -

Venini nu in veiling


Hieronder zie je alle Venini kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Venini items


Hier zie je Venini kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.