IMG-LOGO

Willem Roelofs


De Nederlandse kunstschilder Willem Roelofs (1822-1897) studeerde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg les van onder andere Hendrikus van de Sande Bakhuyzen en Abraham Hendrik Winter. Na zijn studie woonde Willem Roelofs onder andere in Utrecht en Den Haag en ook was hij herhaaldelijk in Parijs te vinden. Willem Roelofs schilderde landschappen, strandgezichten, stadsgezichten, bloemstillevens en dieren en maakte daarnaast ook aquarellen en grafisch werk. Veel werken van Willem Roelofs worden gerekend tot de Haagse School en hij gaf les en advies aan verschillende kunstenaars waaronder zijn zoon Albert Roelofs, Hendrik Willem Mesdag, Jan Theodoor Kruseman, Adrianus van Everdingen en Alexander Mollinger. Schilderijen van Willem Roelofs kunnen in veiling soms tienduizenden euro’s opleveren en de veilingopbrengst van tekeningen en aquarellen liggen in de honderden tot duizenden euro’s.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Willem Roelofs in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Willem Roelofs in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Willem Roelofs nu in veiling


Hieronder zie je alle Willem Roelofs kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Willem Roelofs items


Hier zie je Willem Roelofs kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences